maanantai 2. lokakuuta 2017

Kuukausi KYLÄHULLUNA





Se se vaan on sillälailla, että uteliaana odotin mitä tuleman pitää, kun valintani Leppävirralla julkaistiin ja hullunviitta harteilleni sovitettiin. Tunnetila oli sekava ja hieman hämmentynytkin. Aiemmat Kylähullut antoivat kyllä auliisti neuvojaan ja kertoivat omia kokemuksiaan omalta " valtakaudeltaan". Silti oli mentävä omilla vahvuuksilla ja ehkä joillakin heikkouksillakin.
Pää pystyyn ja rohkeasti kohtaamaan tulevaa ja sitähän tuli heti ensi viikkoina. Olin oikein " ratijossakin" Ylen radio Kesi-Suomi teki juttua oikein kahen toimittaja voimalla ja vielä suorana lähetyksenä. Hyvin se ilmeisesti meni kun ei ainakaan nekatiivista palautetta tullu. Lehdistäkin ottivat yhteyksiä ja pyysivät saada tehdä juttua, mikäpäs siinä. Juttuja tehtiin ja mikä yllätti ET lehtikin halusi moisen.


Kutsujakin on eri tilaisuuksiin jo tullut ja muutamassa olen jo vieraillutkin. Tulevanakin viikonloppuna on kaksi pyyntöä päällä joihin olen lupautunut. Keski-Suomen kylien 20 vuotis juhlat perjantaina 6.10 Jyväskylässä ja keksintöjen viikko launataina 7.10 Viitasaarella. Viitasaarella olen Leader Viisarin osastolla näytillä klo 11.00-13.00 ja oikein mainostavat, että tulakaahan kahtomaan oekeeta virallisesti valittua kylähullua.


Mieliinpainuvaa on huomata, että ihmisillä on suut ylöspäin kohdatessamme. Kylähullun kanssa on ilmeisesti helpompi turista ja vaihtaa kuulumisia kuin esimerkiksi virkamiesten, mistä lie johtunee.
Äänekosken kaupunki ja oma kylä ovat innolla mukana suunnittelemassa jos jonkin moista kujetta, jolla kylähulluus saataisiin kukoistamaan ja loistoon.


Pientä lupaustakin olen hätäissäni antanut. Nimittäin mikäli kaikki natsaa pyrin kiertämään virkakaudella Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi 100 Suomen kylää. Varauksia on jo tullutkin muutamilta kyliltä ja lisää mahtuu. Kierroksen aloitan näillänäkymin vuoden 2018 alusta.


Tässäpä alkumetrit Kylähullu urallani ja lisää pukkaa, kunhan pääsen oikein kunnolla vauhtiin.
ps. Me  Kylähullut tapaamme Äänekoskella Koiviston kylällä la. 11.11.2017 olevissa Kylähullujen iltamissa.




Ihmiset syytävävät usein olosuhteita siitä mitä heillä ei ole. Me emme luota olosuhteisiín, jollei niitä ole, luomme ne itse.


Hulluillaan


Äänekoivistossa 3. päivänä lokakuuta 2017
Valtakunnan virallinen XIV KYLÄHULLU
Matti Alpiini Piiparinen






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti