lauantai 16. syyskuuta 2017

SUOMEN KYLÄHULLUJEN KILTA TEKI HISTORIAN LEHDILLE JÄÄVÄN VIERAILUN RUOTSIN KARLSTADIIN 14.9.2017

Suomen Valtakunnan Kylähullut halusivat Suomi 100 vuotta juhlan kunniaksi olla lähetteinä ja viedä Kylähullujen toimintakulttuuriajatusta Suomen rajojen ulkopuolelle.  Talvella 2016 Kylähullujen Kilta teki päätöksen viedä Kylähullujen ilosanomaa ja elvyttää kansainvälisen toimintansa. Kohdemaaksi päätettiin ottaa ensimmäisenä Ruotsi ja sen jälkeen muut pohjoismaat.

Eläköön kansainvälinen yhteistyö! Talvi 2016 ja Helsinki.
                          
Kilta oli sitä mieltä, että myös Suomen rajojen ulkopuolella Kylähullujen toiminta-ajatusta ja konkreettista toimintaa tarvitaan ja tämä tulee toimimaan myös muissa maissa.  Kylähullujen Killan jäsenillä Heikki Takkisella ja Raimo Nummelalla oli yhteyksiä Ruotsiin. Niin alkoi Ruotsista kontaktien etsiminen ja henkilön etsiminen, joka on toiminut kylätoiminnan tienäyttäjänä, tulevaisuuden väkevänä visioijana, joka ennakkoluulottomasti, vahvalla tahtotilalla ja itsensä ”peliin” laittaneena on aikaan saanut merkittävää, konkreettista jälkeä. Kriteereinä oli kuten Suomessa, että henkilön kylähulluuden tulee ponnistaa ihmisen syvistä syövereistä, jossa pulppuaa luovuus, ylikehittynyt sosiaalinen vastuu, herkkyys ja inhimillisyys.

Syksy 2016 Savonlinna ja Haukiniemi. Etsintä vaati huolellista suunnittelua. Kylähullujen Kilta käsitteli asia edelleen kokouksessaan.

 
ETSINTÄ TUOTTAA TULOSTA
 
Tammikuun 13. päivä Kylähullujen Kilta piti kokouksen Leppävirralla, jossa valitsi Ruotsin ensimmäiseksi Kylähulluksi Bengt Gustavsson Ängåsenin kylästä.
 
Leppävirralla 13.1.2017

                                                                   
Suomessa Kylähullun tunnuksina ovat viitta ja hattu sekä kiertopalkintoina puinen kylänuija ja komea pokaali. Kylähullujen Kilta päätti lahjoittaa vastaavat tunnukset / palkinnot Ruotsiin ja Kilta teetätti kylähullun viitan, hatun ja visakoivuisen kylänuijan. Pokaalin lahjoitti Suomen Kylätoiminta ry SYTY.  Kylähullujen Killan edustajina lähtivät Ruotsin Karlstadiin Raimo Nummela ja Heikki Kumpula. Heille luovutettiin Leppävirralla 2.9.2017 Maaseutuparlamentin yhteydessä Ruotsiin menevät palkinnot. 
SYTY:n Risto Matti Niemi luovuttaa kiertopalkintopokaalin Killan edustajille.

                     
Ruotsin ensimmäisen Valtakunnan Virallisen Kylähullun Bengt Gustavssonin julkistamisjuhla oli Karlstadissa Yrittäjätapahtuman yhteydessä 14.9.2017.
 

Raimo Nummelan ja Heikki Kumpulan matkaterveiset olivat iloista kuultavaa! Suomen Kylähullujen Killan valitsema Bengt Gustavsson on intoa täynnä, saadessaan lähteä viemään Ruotsissa ”Kylähullu”- toimintakulttuuria eteenpäin. Julkistamisjuhla sai paljon median huomiota ja tilaisuus oli ollut melkoista salamavalojen räiskettä ja haastattelujen antamista. http://nwt.se/arbeteekonomi/2017/09/14/naturlig-istallet-for-normal
Sveriges nationella Byfåne nr 1 Bengt Gustavsson


Tästä alkoi Suomen Kylähullujen Killan kansainvälinen työ.... suunnitelmissa on seuraavana Norja, Tanska ja Islanti.... olemme aloittaneet mielenkiintoisen retken. Nyt seurataan, kuinka Ruotsissa Kylähullu-toiminta lähtee liikkeelle. Olemme luvanneet olla apuna ja tukena Bengtille, koska hänellä on
melkoinen työ edessään.
 
 
Suomen Kylähullujen Kilta toivottaa oikein paljon onnea ja
menestystä Bengtille!

Valtakunnan Kylähullut Leppävirralla Maaseutuparlamentissa 2.9.2017.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti